SB107 Bladlusgalmyg  

Bladlusgalmyg
SB107 Bladlusgalmyg

er udgået af Solsikkens varesortiment.
Bladlusgalmyggen er fremragende til at rydde op i bladlusangreb f.eks. i krydderurter. Den tager stort set alle arter af bladlus og er ikke selektiv som bladlussnyltehvepsen.

Bladlusgalmyggen er ca. 2 mm lang som voksen og flyver kun aften og nat i sin søgen efter bladlus, som den kan lægge sine æg i nærheden af. Ud af ægget klækker der efter et par dage en larve, der straks søger frem til bladlusene, som den kravler ind under og udsuger. Larven forpupper sig efter en uge nede i jorden og efter ca. 14 dage klækker en ny galmyg.

Anvendelse:
Forebyggende: 1-4 stk pr. m2 hver 14. dag.
Ved bladlusangreb er antal meget afhængig af kultur og størrelsen af angreb; men f.eks. kan udsættes 2-10 stk pr. m2 1-3 gange med en uges interval.
En flaske med 1000 stk. galmyg udsættes i 5-6 portioner jævnt fordelt i huset eller i nærheden af de bladlus, man finder. Bunkerne fordeles på pottejorden i skygge, da galmyggen ønsker høj fugtighed. Derudover bryder galmyggen sig ikke om for megen træk, men har behov for en lang dagslængde (<16 timer) eller supplerende kunstlys - og en aftentemperatur på minimum 16 grader.

Galmyggen leveres i flasker som pupper opblandet i vermiculite. Bør anvendes straks efter modtagelsen, men kan dog opbevares et par dage ved 8-10 grader. 

Prisen er incl. forsendelse som quickbrev.
 
  Info
Kategori  Tilbehør
Latinsk navn  Aphidoletes aphidimyza
Sort Nyttedyr
  Generelt om Mod skadevoldere
Brugsanvisning medfølger på pakken.